DSÖ: Bazı Afrika Ülkeleri Corona Vakalarında Zirve Görebilir

DSÖ: Bazı Afrika Ülkeleri Corona Vakalarında Zirve Görebilir

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 9 Nisan (HİBYA) – Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yetkililerin yaptığı açıklamada, bazı Afrika ülkelerinin önümüzdeki haftalarda corona virüs vakalarında zirve görebileceğini ve bölgede testlerin acilen artırılması gerektiği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü Afrika Acil Durum Müdahale Programı yöneticisi Michel Yao Perşembe günü düzenledivği video konferansında ''Son dört gün boyunca rakamların zaten iki katına çıktığını görebiliyoruz. Trend devam ederse, Çin ve Avrupa'da olanlardan öğrendiklerimiz ışığında, bazı ülkeler çok yakında büyük bir corona virüs zirvesiyle karşılaşabilir. ” diye konuştu.

Dünya sağlık Örgütü Afrika Başkanı Matshidiso Moeti de, virüsün Afrika ülkeleri arasında yayılmasın devam etmesi nedeniyle, test kapasitesini Afrika'daki başkentlerin dışına genişletmenin “acil bir ihtiyaç” olduğunu söyledi.

WHO verilerine göre Afrika ülkelerinde şu ana kadar nispeten az görülen corona virüsünden enfekte olan kişi sayısı 11 bin dolaylarında bulunuyor. Virüsten şimdiye kadar ise 562 kişi yaşamını yitirdi.


Hibya Haber Ajansı