Füsun Eczacıbaşı, New Museum’un mütevelli heyetine katıldı

Füsun Eczacıbaşı, New Museum’un mütevelli heyetine katıldı

Vakıf Katılım

SAHA’nın kurucularından ve derneğin yönetim kurulu başkanı Füsun Eczacıbaşı, New York’un önde gelen güncel sanat müzesi New Museum’un mütevelli heyetine katılmak üzere davet edildi. New Museum direktörü Lisa Phillips ve heyet başkanı James KeithFüsun Eczacıbaşı, Patricia Blanchet, Tommie Pegues ve Jamie Singer’ın katılımının müze için önemini vurguladı:

 

“Misyonumuza kendisini adamış bu dört kişinin New Museum kuruluna katılımları için heyecanlıyız. Kurul üyelerinin farklı coğrafya ve nesillerden geçmişleri, önemli bir değişim zamanında müzeye yeni bakış açıları kazandıracak.”

 

Evan ChowRandi LevineMatt Mullenweg ve Marcus Weldon’ın bulunduğu kurula davet edilen Patricia Blanchet, Afrika kökenli sanatçı ve kültür üreticilerinin destekçisi olarak Studio Museum in Harlem, Newport Festivals Foundation ve NY African Film Festival’in kurullarında bulunan bir sanat hamisi.Metropolis Risk Management LLC ve insuri.com’un kurucusu Tommie L. Pegues, Smithsonian National Portrait Gallery in Washington D.C.’nin kurulunda yer alıyor. Jamie Singer ise One Love Foundation ve NEW INC’in danışma kurulunda bulunuyor.


Hibya Haber Ajansı