​REHAU’nun yeni oda termostatı ile evinizin ısıtma ve serinletmesini uzaktan kontrol edin

​REHAU’nun yeni oda termostatı ile evinizin ısıtma ve serinletmesini uzaktan kontrol edin

Vakıf Katılım

REHAU, ısıtma ve soğutma sistemleri kapsamında yeni nesil oda termostatı NEA SMART ile akıllı işlevlere sahip, yeni nesil bir ürünü piyasaya sunuyor.

Sistem, uygulama aracılığıyla evden veya dışarıdan konforlu şekilde kullanım imkanı sağlarken, kullanıcı daire sakinleri, dünyanın her yerinden sistemi kontrol altında tutabiliyor. Uygulama, mekan ısıtma ayarı seçeneğine ilave olarak; enerji izleme seçeneği de sunuyor ve kullanıcıyı mevcut sistem durumu hakkında bilgilendiriyor. Diğer bir seçenek ise, REHAU yetkili teknik servislerince uzaktan bakım imkanının sağlanabilmesi. İhtiyaç duyulması halinde, söz konusu adreslere gidilmesine ve vakit harcamaya gerek kalmadan, kontrol ayarlarının hızlı ve etkili bir şekilde yapılmasını sağlanıyor.

NEA SMART, ev sakinlerinin nerede olduğunu biliyor

NEA SMART 2.0, mahal konfor sıcaklıklarını her bir oda için ayrı ayrı sağlıyor. Sistem, söz konusu konfor sıcaklıkları ve kullanım alışkanlıklarından yola çıkarak otomatik olarak adapte oluyor. Oda termostatları‚ geofencing teknolojisini kullanarak, ev sakinlerinin evde mi, yoksa eve doğru yolda mı olduğunu tespit ediyor ve ısıtma sıcaklığını otomatik olarak ayarlıyor. Ayrıca, kullanıcıların manuel olarak kullanma imkânı da her daim mevcut. Cihaz üzerinde doğrudan veya uygulama üzerinden dünyanın her yerinden kullanım mümkün. Buna ilaveten, oda sıcaklığı Amazon Alexa üzerinden ses kontrolü ile de kolayca ayarlanabiliyor.

Yüzde 20 enerji tasarrufu

NEA SMART 2.0 sistemi, yüzde 20'ye varan enerji tasarrufu sağlıyor. Hassas ve akıllı kontrolü sayesinde, aşırı ısı harcama ve dolayısıyla gereksiz enerji tüketimini de etkili bir şekilde önlüyor. Örneğin‚ “pencere açık” algılama fonksiyonu, bir pencere açıldığında, oda sıcaklığında ani bir düşüş olduğunu algılıyor ve enerji tasarrufu için geçici olarak ısıtma sistemini kapatıyor

Akıllı ev çözümleri, artık gittikçe daha fazla binada kullanılmaya başlanan yeni bir trend olarak karşımıza çıkıyor. Elektroteknik ve Elektronik Endüstrisi Merkez Birliği (ZVEI) tarafından yapılan ve örnek teşkil eden bir tüketici araştırmasına göre; beş Almandan biri evinde internet bağlantılı ürünler kullanıyor. Bunlardan yaklaşık yüzde 40'ı ısıtma sistemlerini kumanda ediyor. REHAU ise bu noktada, NEA SMART 2.0 ürünü sayesinde akılcı bir çözüm getiriyor.

Zarif tasarım ve maksimum konfor

NEA SMART 2.0, yalnızca REHAU firmasından temin edilebilen zarif ve yüksek kaliteli tasarımı ile tüketicilerin dikkatini çekiyor. Yeni oda termostatları geleneksel bir LCD ekran yerine, oda termostatı yüzeyinin arkasına yerleştirilmiş ve hoş bir LED matris ekrana sahip olacak şekilde tasarlanmış. Aynı zamanda zarif bir aydınlatmaya sahip bir ışık çerçevesi ile donatılmış. Nea Smart 2.0 oda termostatları beyaz veya siyah renkte mevcut.


Hibya Haber Ajansı