Trump İtalya'ya yardımcı olacak

Trump İtalya'ya yardımcı olacak

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 31 Mart (HİBYA) – ABD'nin kendisinin corona virüsü ile savaşmak için yeterli donanıma sahip olmadığı alarmlarına rağmen, Başkan Donald Trump ABD'nin İtalya'ya tıbbi malzeme göndermesi gerektiğini söyledi. Trum'a göre İspanya ve Fransa'ya ise daha sonra yardım edilecek.

Trump bir basın toplantısında yardımların ne tür bir malzeme olduğunu veya ne zaman gönderileceğini belirtmedi.

Başkan Tump, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'nin "çok, çok mutlu" olduğunu da ekleyerek, "İtalya'ya 100 milyon dolar değerinde tıbbi malzeme ve diğer sağlık ekipmanları göndereceğiz." dedi.

Açıklamanın, Montana Eyalet Valisi Steve Bullock'un Trump'a, devletin corona virüsü şüphelilerini test etmek için ekipmana sahip olmadığını söylemesinden birkaç saat sonra gelmesi dikkat çekti.

Bullock'un acil çağrısı, birçok ABD valisi tarafından tıbbi malzemelerin eksik olduğu gibi birçok benzer ifadeden sadece bir tanesi, en önemlisi New York'ta değil. Ancak Trump, basın toplantısında test ekipmanı eksikliğini duymadığını söyledi.

Bullock'un acil yardım çağrısı, başta New York olmak üzere bir çok eyalet valisinin sağlık malzemesi yetersizliği açıklamalının sadece bir tanesi olmasına karşın Trump basın toplantısında test ekipmanı eksikliği konusunda bir şey duymadığını söyledi.

Trump ''Bu bir hafta içinde testler hakkında hiçbir şey duymadım. Dünyanın herhangi bir ülkesinden daha fazla test yaptık. Harika testlerimiz var ve bu hafta testlerde daha da ızlanacağız.'' dedi.


Hibya Haber Ajansı