FX Piyasaları

FX Piyasaları

Vakıf Katılım

USD/TRY: Artan ABD - Çin gerginliğinin, halihazırda zayıf bir görüntü sergileyen Dolar üzerinde olumsuz etki yapabileceğine yönelik spekülasyonlarla, Dolar endeksi (DXY) %0,4 oranında değer kaybederek haftaya başlıyor. EURUSD paritesi de 1,17 seviyesine kadar yükselirken, Ons Altın %1,5 - %2,0 arasında alıcılı. Geçen hafta Dolar'daki genel zayıflıktan destek bulan Gelişmekte Olan Ülke para birimleri de yine alıcılı bir görüntü sergilemekteler. Dolar / TL'de ise bant hareketi devam ederken, kurun günün geri kalanında bu hareketini devam ettireceğini ve gün içerisinde 6,8350 - 6,8550 aralığında dalgalanabileceğini düşünüyoruz. Bu sabah yurtiçinde temmuz ayına ilişkin reel kesim güven endeksi, sektörel güven endeksleri, kapasite kullanım oranı takip edilirken, söz konusu veriler bir önceki ayın üzerinde gerçekleşerek olumlu bir tablo çizdiler. Yurtdışında ise bugün Almanya'da TSİ 11'de temmuz ayı IFO İş Dünyası Endeksi, ABD'de ise TSİ 15.30'da haziran ayı dayanıklı tüketim malları siparişi ve temmuz ayı Dallas Fed İmalat Sanayi Aktivite Endeksi takip edilecek.


EUR/USD: AB liderlerinin destek paketi üzerindeki tarihi anlaşması başta olmak üzere, Avrupa'nın koronavirüs sürecini görece daha iyi yönetmesinin desteğiyle paritede geçen hafta yükseliş eğilimi devam etti. Parite haftayı %1,9 oranında primle 1,1643 seviyesinden kapattı. ABD'de ilave teşvik beklentileri de devam ederken, Dolar'da zayıf görüntü korundu. Bugün de ABD - Çin ticaret geriliminin Dolar üzerinde olumsuz etki yapabileceğine yönelik spekülasyonlarla Dolar değer kaybederken, parite 1,17 seviyesinde. Şu aşamada, Avro'da güçlü, Dolar'da ise zayıf görüntünün devam etmesine bağlı olarak paritede yükseliş eğilimi devam edebilir.  Bu kapsamda, paritenin 1,1660 desteğinin üzerinde kalarak ilk etapta 1,1760 ardından 1,18 seviyesini hedefleyebileceğini düşünüyoruz.


XAU/USD: Mevcut düşük faiz ve bol likidite ortamında yeni teşvik beklentilerinin yanı sıra Dolar'ın zayıf görüntüsünü korumasıyla değerli madende geçen hafta yükseliş gözlemledik. Ons Altın haftayı %5 oranında primle 1.901 seviyesinden kapattı. Haftaya başlarken de ABD - Çin geriliminin Dolar üzerinde olumsuz etki yapabileceğine yönelik spekülasyonlarla Dolar zayıflamaya devam ederken, anti - kur olarak bilinen Ons Altın %1,5 - %2,0 arasında alıcılı bir görüntü sergiliyor. Şu aşamada mevcut dinamiklerle değerli madende 1.921 desteğinin üzerinde yükseliş eğilimi devam edebilir. Olası yükselişlerde sıralı dirençler sırasıyla 1.955 ve 1977 seviyelerinde..

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı