İş görüşmelerini online yapın

İş görüşmelerini online yapın

Vakıf Katılım

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE EVDEN İŞ BULMA DÖNEMİ

Yapı-inşaat sektörüne özel kariyer sitesi Workindo.com, salgın günlerinde online iş ya da personel bulma imkanı sağlıyor.

Gerek işveren gerekse de işçi açısından birebir görüşmelerin sık yapıldığı inşaat sektöründe, iş görüşmesi, evrak teslimi gibi olmazsa olmaz durumlar Workindo.com sayesinde online olarak yapılabiliyor.

Uzun ve titiz bir hazırlık sürecinden sonra yayına giren Workindo.com’un CEO’su Erhan Kocabaş, salgın sürecinin iş dünyasına etkilerini değerlendirip inşaat sektöründeki istihdama yansımalarını şöyle açıklıyor:

“Dünya zorlu bir süreçten geçiyor, modern tarihte böyle büyük bir global salgın krizi görmedik. Covid-19 pandemisi hayatı her alanda etkilerken iş dünyası da bundan payını almaya devam ediyor. Ama bir şekilde işlerin yürümesi gerektiğinin bilincindeyiz.

Tüm dünyada müteahhitlerin proje bitim tarihleriyle ilgili vaatleri bulunuyor, ödeme dengesi ve yapım süreci aksayacağı için salgın sonunda yüklenici firmalar mevcut projelerine hız vereceklerdir. Bu kendi içinde fırsatlar da doğuruyor, özellikle salgın kontrol edildikten sonra ertelenmiş talep istihdamın artmasına neden olacaktır. Şuan yavaşlayan projelerin bitim tarihleri yaklaştıkça firmalar gaza basacaklardır.”

Teknoloji Devreye Giriyor

Günümüz teknolojisinin bu aşamada önemine değinen Erhan Kocabaş, “Yapı-inşaat sektöründe iş arayan kişilerin ve personel arayan firmaların bu dönemde işlerini aksatmaması önemli bir konu. Klasik yöntemler bu süreçte işe yaramıyor. İşte burada teknoloji devreye giriyor. Workindo.com inşaat sektörüne özel bir istihdam merkezi. Mavi yaka odağında iş bulma problemlerine teknolojiyi kullanarak çözüm bulan bir internet platformu olduğu için biz zaten bu salgının yarattığı ortama hazır girdik. Salgın süresince mevcut ilanlara başvuru yapan adaylarımızla tek tek iletişime geçiyor ve onları yakından tanımak için ön görüşmeleri online ortamda yapmaya devam ediyoruz. İşverenler de bu görüşmeleri izleyebiliyorlar. Böylelikle salgın döneminde ve önümüzdeki süreçte, işverenin ve adayların zaman ve para kaybının önüne geçmeyi hedefliyoruz.

Yerli bir marka olmanın yanı sıra tüm dünyada inşaat sektöründe personel istihdamı hedefiyle yola çıktığımızı göz önünde bulundurursak, salgın sonrasında Türk inşaat çalışanlarını dünyanın dört bir yanına gönderebileceğiz. Sizler de şimdiden görüşmelerinizi yaprak salgın sonrası işinize hem başlama imkanı yakalayabilirsiniz” dedi.

Kaynak:Markaevi Halkla İlişkiler
Hibya Haber Ajansı