Güney Kore karantinayı 15 gün uzattı

Güney Kore karantinayı 15 gün uzattı

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 4 Mart (HİBYA) – Güney Kore Hükümeti ülkede hüküm süren corona salgını nedeniyle ilan ettiği olağanüstü hal durumunu 15 gün daha uzattı.

Güney Kore ülkedeki virüse yakalan sayısını günlük 50'nin altında tutmayı hedefliyor.

Sağlık Bakanı Park Neung-Hoo bazı yerleşim birimlerinde görülmeye devam eden virüs vakaları nedeniyle karantina kurallarının yumuşatılması için zamanın henüz erken olduğunu söyledi.

Güney Kore'de okullar kapalı kalmaya devam edecek. Dini mekanlar, spor kompleksleri ve eğlence yerleri için de karantina kuralları geçerli olmaya devam edecek.

Güney Kore Hükümeti ülkeye baharın gelmesi ile birlikte vatandaşların artan ölçekte sokağa çıkmaya başlamasından endişe duyuyor.

Sağlık Bakanı ''Karantinadan birçok vatandaşın kendilerini yorgun ve çaresiz hissettiğinin farkındayız. Ancak kuralları hafifletirsek, şimdiye kadar uyguladığımız tüm çabaların boşa gidecektir'' diye konuştu.

Güney Kore, uygulanan kitlesel virüs testleri ile salgının ilk dalgasını atlatıp, yeni enfekte olanların sayısını azalttı ve günde yaklaşık 100 yeni vaka ile nispeten düşük rakamını korudu.

Güney kore'de Cumartesi günü, 94 yeni vaka bildirildi ve üç kişi yaşamını yitirdi. Ülkede toplam 10.000'den fazla kişi hastalığa yakalandı,177 kişi de öldü.


Hibya Haber Ajansı