Virüs gelecek kış çok daha sert vurabilir

Virüs gelecek kış çok daha sert vurabilir

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 22 Nisan (HİBYA) –Yeni bir grip dalgasıyla birlikte ikinci bir corona enfeksiyon dalgasını vurabileceeği endişelerini dile getiren Amerika Birleşik Devletleri Enfeksiyon Hastalıkları Kurumu şefi Robert Redfield Washington Post gazetesinin yaptığı röportajında , "Gelecek kış ülkemizde virüsün saldırısının içinde bulunduğumuzdan daha da zor olma riski var" dedi.

Robert Redfield, “Ve bunu başkalarına söylediğimde, başlarını geri yaslayıp, ne demek istediğimi anlamıyorlar. Grip salgınına ve koronavirüs salgınına aynı anda sahip olacağız” dedi.

Covid-19 dalgasının, ülke çapında zaten 42.000'den fazla insanı öldürdüğü, hastanelerin bunalmış ve sağlık çalışanları için test kitlerinde, vantilatörlerde ve koruyucu ekipmanlarda boşlukların açığa cıktığı ülkede İki eşzamanlı solunum salgınının sağlık sistemi üzerinde düşünülemez bir zorlanma getireceğini belirtti.

Röportajda Redfield, federal ve eyalet yetkililerinin önümüzdeki aylara hazırlanmak için önümüzdeki ayları kullanmaları gerektiğini belirtti. Yetkili, ''Evde kalma emirleri kaldırıldıkça yetkililerin fiziksel mesafenin önemini vurgulaması gerekir. Ayrıca, test yoluyla enfekte olanları tanımlama ve temas izleme yoluyla etkileşime girdikleri herkesi bulma yeteneklerini büyük ölçüde artırmaları gerekir. Bu, yeni vakaların daha büyük salgın olmasını önler.'' dedi.

Evde kalma emirlerine karşı protestolar ve eyaletlerin kısıtlamalardan “kurtarılması” yönünde çağrıların sorulduğu Redfield, “Bunun faydası yok” diye vevapladı.

Donald Trump yayınladı tweeter mesajları ile bu tür protestoların teşvik etmişti.


Hibya Haber Ajansı