Wtech, üniversite öğrencilerine uzmanlaşma ve iş imkanı sunuyor

Wtech, üniversite öğrencilerine uzmanlaşma ve iş imkanı sunuyor

Vakıf Katılım

Wtech, Teknolojide Kadın Derneği Üniversite Öğrencilerine Teknoloji Alanında Uzmanlaşmak ve İstihdama Katılmak Konusunda Desteklerine Devam Ediyor.

24 Mart 2020 İstanbul ; Teknolojide Kadın Derneği (Wtech), STEM (fen, matematik, mühendislik, bilim) öğrencilerinin duymak, düşünme gelecek yolculuklarında yalnız olmadıklarını söylemek ve kariyer planlarını tasarlamak için 15 farklı üniversitede genç yeteneklerle buluştu.

Mart'ta ( 5 Mart Boğaziçi Albert Long Hall, 6 Mart İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 11 Mart Türk Alman Üniversitesi ) üniversitelerde yapılan “Teknolojide, İnsan ve Kariyer Buluşmaları” ile toplamda 500 öğrenciye ulaşıldı, 50 üzerinde öğrenciiye büyük kurumsal firmalarda staj, teknoloji dünyasının önde gelen yöneticileriyle mentorluk çalışması, kurumsal firmalardan en iyi start-up'lara kadar firma gezileri gibi güçlü çalışmalar dağıtıldı.

AYRICA www.wtechplatform.com bir kanal sunuldu (Wtech Akademi).

Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Başkanı Zehra Öney

“Covid-19 Türkiye'de yaygınlaşmadan önce, üniversite çapındayle Wtech olarak bir araya gelme şansı bulduk. Üniversite buluşmalarında çok sayıda STEM öğrencisinin tam olarak yönünü bulamamış ve yeteneklerinizi keşfedememiş olduğunu gözlemledik. Atıl kalmış, yeteneği yönetilememiş ve görülememiş pek çok gencimiz var. Bilhassa genç kızlarımız bu alanda sayıca az ve motivasyonları yüksek değil. Gelecek ve kariyer kaygısı hissiyorlar. Pes etmek istemiyor ama bir yandan da alternatif yollar arıyorlar. Kadın Derneği olarak ŞİMDİ TAM ZAMANI diyoruz. Onları hayata ve istihdama hazır hale getirmemiz gerekiyor.

Dünyanın lider ülkelerinden biri olmak, bundan sonra oluşacak bu tarzda dünya felaketlerinden sağlam çıkmak ve güçlü bir ekonomiye sahip olmak için öncelikle insanımıza yatırım yapmamız gerekiyor. Bu sadece gençlerimizi değil üreten, yaratan, bulan, fikri olan herkesi kapsıyor. Bir teknoloji ... Bilhassa kadınlarımız teknolojide üreten olmaları ve sayıca artmaları şart. Covid-19 bakın ki Türkiye'nin yüksek bilgili, özgüvenli, pes etmeyen, bilim insanlarına ihtiyaç var.

İsteriz ki bu korkunç salgının kurtuluşu Olan Türk bilim insanı yaratsın .

Dernek olarak başarılı geçen 3 üniversite etkinliğimizden sonra, 12 üniversitede daha planladığımız faaliyetlerimizi Covid-19 nedeniyle, kamu ve devlet okullarında tüm çalışmalarının iptal edilmesini göstermektedir. Ama çalışmalarımıza mobil ve dijitalde tüm hızıyla ve her gün daha da güdü olarak devam ediyor.

Dernek olarak geçtiğimiz sene açtığımız çevrimiçi kanallarımız ile uzmanlık eğitimlerimize son hızda devam edeceğiz. Portalimize kayıt olan lise ve üniversite çalışmaları ile teknolojide lider ve öncü kurucu üye firmalarımızı sıkça bir araya getirecek dijital etkinlikler düzenliyor olacağız.

Bugünlerde dünyanın ihtiyacını azaltmaya yönelik teknolojik alt yapıların her sektörde birbirimizle ilişkimizle, gündelik ve iş yaşantımızı sürdürmemizi önlemek bir güç haline geldiğini gözlemliyoruz. Dünyayı agresif durumda durum bu herkes, teknoloji kullanımı konusunda uzmanlaşmasını gerekli kıldı. Bu konuda öğrenci buluşmalarımız daha da anlam kazandı. Toplantılarımızın amacı üniversitelerde temel eğitimleri alan, Derneğimiz kanalıyla teknolojik yetkinliğinin güçlenmesi ve uzmanlaşmaları, Derneğimizin düzenlediği ücretsiz eğitimler sonunda, mezunlarımıza staj ve özellikler sağlamaktırtır.

Ortada. Mobil ve ev ortamında çalışma tarzı yayıldıkça teknolojik uzmanlıkların daha da önem kazandığı ortada. Bu durumda artık gereklilik haline gelir. Yalnız üniversite ortamında değil, girişim girişimciler, mavi yakalı çalışanlar, beyaz yakalı çalışanlar, ev kadınları da hedefimizdedir. Bireylerin teknolojik yetkinliklerinin güçlenmesi, hepsini sadece teknoloji ile değiştirebilir.

Hedefimiz toplam 25.000 öğrenciye ilk yılımızda okuyun

Wtech 13'den fazla Üniversitede gerçekleştireceği lansman çalışmaları ve çevrimiçi eğitimler ile ortalama 25.000 öğrenciye ilk yıllarında erişmeyi hedefliyor. Wtech akademinin açacağı yeni uzmanlık sınıflarının bütçesine aktarılacak. Bu Keşfedin Sponsorlarının etkileşim sınıflarıyla etkileşimerek, öğrencilerinin sponsorlarıyla tanışmasını ve etkileşimi en üst düzeye taşımayı hedefliyor.

Teknolojide Kadın Derneği gururla ve inançla ifade ediyor; hiçbir şeyden vazgeçmeme karar aldık. Biz pes etmeyeceğiz ve salonları dolduracağız. Salonlar yetmeyecek portalimizi dolduracağız. Portal yetmeyecek kurumları doldurulacağız, hayatı dolduracağız.


Hibya Haber Ajansı