Koronavirüs salgını Avrupa'da depolama ihtiyacını arttırdı

Koronavirüs salgını Avrupa'da depolama ihtiyacını arttırdı

Vakıf Katılım

Koronavirüs salgını nedeniyle yavaşlayan uluslararası ticaret, depolamaya olan ihtiyacı artırdı. İthalat ya da ihracat için hazır olan yük, teslim alacak şirketin üretime ara vermesi ya da taşımacılığın bu dönemde yavaş olması nedeniyle arada kaldı. Özellikle Türkiye ile yoğun ticareti olan Avrupa ülkelerindeki depolar yoğun talep görüyor. Türkiye merkezli lojistik şirketi Intermax Logistics, Almanya’da bulunan depolama tesislerinde Türk şirketlere öncelik verdiğini açıkladı.

Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında entegre lojistik hizmetler sunan Intermax Logistics, Almanya’daki deposuyla aracılığıyla Türk şirketlere destek oluyor. Koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası ticaretin yavaşladığına dikkat çeken Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, Almanya’daki depolarında Türk şirketlere ihtiyaçları konusunda öncelik verdiklerini açıkladı.

Özellikle salgın nedeniyle taşınamayan, teslim edilemeyen veya gecikmeye uğrayan yüklerin depolama ihtiyacı olduğunu aktaran Çelikel, “Teslimatın yapılacağı işletmenin, fabrikanın tedbir için bir süre kapalı olması gibi durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bu nedenle yüklerin herhangi bir zarar görmeden depolanması gerekiyor. Uygun koşullar oluştuğunda teslimata hazır olması için tüm yükleri özenle depoluyoruz.”ifadelerini kullandı.

Mannheim’deki ana depolarının haricinde, Almanya’nın farklı bölgelerinde de anlaşmalı depoları bulunduğunu söyleyen Çelikel, “Bu depolarımızda gıda, tekstil, otomotiv, kimyasal ürünleri depolayabiliyoruz.” diye konuştu.

Taşıma operasyonlarında olduğu gibi depolama faaliyetlerinde de Koronavirüs salgınına karşı tüm önlemleri aldıklarını dile getiren Çelikel, tüm çalışanların ve tüm yüklerin sağlıklı kalması adına titizlikle çalıştıklarını sözlerine ekledi.


Hibya Haber Ajansı