İSİB, Doğu Avrupa HVAC sektörünün
nabzını Polonya’da tuttu

İSİB, Doğu Avrupa HVAC sektörünün nabzını Polonya’da tuttu

Vakıf Katılım

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), Doğu Avrupa HVAC sektörünün nabzını Polonya’nın başkenti Varşova’da 3-4 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenen Ventilation Forum- Air Conditioning Showroom Fuarı’nda tuttu.

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği’nin 30 m2’lik Info Stand ile iştirak ettiği fuara ağırlıklı olarak split klima ve havalandırma ekipman üzerine çalışan toplamda 185 firma katıldı. Fuara ziyarete gelen firmalarımız görüşmelerini İSİB standında gerçekleştirdi.

Varşova Ticaret Baş Müşaviri Attila Kızılarslan, İSİB standını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında İSİB heyeti ve firma yetkililerinden bilgi aldı. İSİB standı yerli ve yabancı tüm ziyaretçiler tarafından beğeni ile karşılanırken Türk İklimlendirme Sektörü’nün itibarına ve imajına katkı sağladığı katılımcılar tarafından belirtildi.

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği heyetine başkanlık eden İSİB Denetim Kurulu Üyesi Ayk Serdar Didonyan, fuarla ilgili şunları ifade etti: “Polonya yüzde 4 büyüme oranı ile Doğu Avrupa’nın en üretken ülkelerinden biri. Bununla birlikte borçluluk oranı ise diğer ülkelere göre düşük bir seviyede. Avrupa Birliği’nden aldıkları destekleri yatırım odaklı şekilde kullanıyorlar. Tarıma önem veren bir ekonomik modelleri var. Bu da ülkeye önemli bir katma değer sağlıyor. İklimlendirme sektörü bacağında tarımda endüstriyel soğutma ne kadar önemliyse de diğer tarafta inşaat da önemli bir alan. Havalandırma konusunda iç mekanlarda hava kalitesi üzerine odaklanmış durumdalar. Hatta bu konuyla ilgili kurulmuş dernekleri bile bulunuyor. Polonya ile Türkiye arasında ikili ticaretimizi sektör olarak daha da ilerletmek adına katıldığımız bu fuar oldukça başarılı geçti. İşbirliklerimizi artırmak adına verimli görüşmeler yaptık.”

Bununla birlikte fuarın seminer programında ise üç salonda toplamda 14 panel ve 66 konuşma yapıldı. Yapılan bu panel ve konuşmalarda teknoloji ve tasarımlarda yeni uygulamalar hakkında katılımcılara bilgi aktarıldı. Fuarı Polonya'nın farklı şehirlerinde bulunan 16 üniversiteden mühendislik öğrencileri ziyaret ederek bilgi aldılar.

3 Mart Salı akşamı fuarın gala yemeğinde sektöre yönelik DELTA ve PASCAL 2020 ödülleri sahiplerini bulurken organizasyonun Welcoming kısmında fuarda Türkiye'yi temsil eden İSİB'e teşekkür edildi.

Fuar organizatörü Polish Ventilation Association Müdürü Tomasz Trusewicz ise yaptığı açıklamada Türkiye ve Polonya arasındaki ticaretin 2019 yılındaki Ticaret Heyeti ziyareti ile ivme kazandığını belirterek gelecek yıllarda ticaretin daha da artacağına inandığını vurguladı.


Hibya Haber Ajansı