AKUT kayıp genç için sokağa çıkma kısıtlamasında operasyonda

AKUT kayıp genç için sokağa çıkma kısıtlamasında operasyonda

Vakıf Katılım

AKUT İstanbul ekibi, kayıp engelli genci arama çalışmaları için sokağa çıkma kısıtlamasında 15 kişilik operasyon ekibi ile özel izinle operasyona çıktı.

 

AKUT İstanbul ekibi, Küçükçekmece Kanarya Mahallesindeki evinden çıkan, kendisinden tekrar haber alınamayan 20 yaşındaki kayıp engelli genç için sabah saatlerinde operasyona çıktı. Kayıp gencin ailesinden AFAD’a gelen ihbar üzerine AKUT Arama Kurtarma Derneği 15 kişi, AFAD İstanbul 15 kişi ve K9, Polis kuvvetleri 150 personel ve K9 ile ortak operasyonda kayıp genci arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

 

1 Nisan gece saatlerinde Valilik’ten alınan özel izinle arama çalışmalarına katılan ekipler kayıp şahsın son görüldüğü nokta ve gelen ihbarları değerlendirerek arama çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Kurulduğu günden bu yana gönüllülük, karşılıksız yardımseverlik, tüm canlıların hayatına değer vermek, dürüstlük ve güvenilirlik ilkeleri ile Türkiye'nin yanı sıra, dünyanın büyük afetlerinde de ülkemizi temsil etmiş AKUT Arama Kurtarma Derneği olan AKUT operasyonel kabiliyeti olan tüm konularda profesyonel olarak eğitimlerini almış, sürekli kendini geliştirmeye devam etmektedir.

Kaynak:AKUT Basın İlişkileri
Hibya Haber Ajansı