Piyasalarda endişeler sınırlı şekilde azalırken, Fed’in kararı merakla bekleniyor

Piyasalarda endişeler sınırlı şekilde azalırken, Fed’in kararı merakla bekleniyor

Vakıf Katılım

Yurtdışı piyasalarda coronavirüsüne dair endişeler, otoriterlerden virüsün kontrol altına alındığı mesajının gelmesiyle birlikte bir miktar azaldı. Dün Avrupa piyasaları günü yükselişle kapatırken, ABD borsaları ise bu haberin yanında bilanço bazlı hareketler ile günü artıda kapattı. Hong Kong bugün tatil sonrası işlemlerine %2.5 aşağıda başladı. Vadeliler kanadında ise bu sabah yatay ve pozitif bir tablo izleniyor. Ons altın ise 1580$ üzerindeki hareketinde kalıcı olamayarak yeniden 1570$ altına sarktı. Tüm bu gelişmelerin yanında bugün yılın ilk Fed kararı akşam saatlerinde yakından izlenecek. Faizde bir değişiklik beklenmese de karar sonrası Başkan Powell’ın vereceği mesajlar önemli olacak.

Yurtiçi piyasalarda ise dün güne alımla başlayan BIST100 endeksi gelen satışların etkisi ile günü %0.29 aşağıda 119.800 puandan kapattı. Kurda 5.90-5.95 yatay bant hareketi devam etmekte ve Fed kararı kurun bu bandı aşağıda ya da yukarı yönde devam ettirmesi adına önemli olacak. Yurtiçi piyasaların veri gündeminde seans başında ekonomik güven endeksi verisi var ve TL varlıklarda önemli bir hareket yaratması beklenmiyor.

Piyasalarda endişeler sınırlı şekilde azalırken, Fed’in kararı merakla bekleniyor...

Manşette Öne Çıkanlar

·         Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ermut, Volkswagen yatırımının yılın ilk yarısında tamamlanabileceğini açıkladı.

·         İstanbul Havalimanı'na 6 yeni hava yolu şirketi daha geliyor. (Kaynak:AA)

·         ABD'de dayanıklı mal siparişleri Aralık ayında bir önceki aya göre % 2,4 artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Açıklanan veri Ağustos 2018'den beri en büyük artışı işaret ediyor.

·         ABD’de ocak ayında tüketici güven endeksi 131,6 düzeyinde geldi.

·         ABD Başkanı D.Trump tek taraflı Ortadoğu planını açıkladı. Plana göre, İsrail’in başkenti bölünmemiş Kudüs olduğunu ayrıca yapılan planın 4 yıl boyunca müzakere edileceğini belirtti.

·         Bugün TSİ 22.00’de Fed’in faiz kararını açıklaması bekleniyor.

·         Borsa İstanbul’da bugün pozitif açılış bekleniyor.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı