Fransa’ dan gevşeme haritası; yeşil ve kırmızı bölgeler

Fransa’ dan gevşeme haritası; yeşil ve kırmızı bölgeler

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 30 Mayıs (HİBYA) – Corona virüsü önlemlerini gevşetmeyi planlayan Fransa Hükümeti, ülkeyi yeşil ve kırmızı bölgelere ayırdı. Yeşil bölgeler kıstlama önlemlerinim gevşetileceği, kırmızı bölgeler ise kısıtılama önlemlerinin uygulamaya devam edileceği bölgeler olarak belirlendi.

Portakal rengi ile belirlenen bölgelerde ise gelişmeler önümüzdeki hafta takip edildikten sonra, 7 Mayıs' ta, kırmızı yada yeşil bölgelere dahil edilecekler.

Sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı 17 Mart' tan beri yasaklara uymayanlara para cezalarının uygulandığı Fransa'da kısıtlamalar şimdilik 11 Mayıs' ta sona erecek.

Ulusal kısıtlama sona erdiğinde 96 anakara ve beş denizaşırı bölgede yaşayan insanların ne yapmasına izin verileceğine karar vermek için üç kriter kullanıldı: Bunlar, önceki yedi gün içindeki yeni Covid-19 vakalarının sayısı; bölge hastanelerinin salgın ile başa çıkma kapasitesi; ve bölgenin virüsü test etme, izleme ve kontrol etme yeteneği olarak belirlendi.

Fransa sağlık bakanı Olivier Véran, haritaların bu aşamada sadece yol gösterici olduğunu belirterek ''Harita 11 Mayıs'a kadar kısıtlamalardaki hiçbir şeyi değiştirmiyor. Yaptığınız şeyi değiştirmeyin. 11 Mayıs' a kadar evde kalın.'' diye konuştu.

11 Mayıs'tan sonra kimin nerede ve ne yapabileceğini belirlemek için kullanılacak kesin harita ise 7 Mayıs'ta yayınlanacak.

Fransa' da şu ana kadar 159 Bin 483 vaka ile 24 Bin 376 ölüm kaydedildi.


Hibya Haber Ajansı