İspanya Başbakanı: AB'nin geleceği tehlikede

İspanya Başbakanı: AB'nin geleceği tehlikede

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 5 Nisan (HİBYA) – İspanya Başbakanı Pedro Sanchez bugün Guardian Gazetesi'nde yayınlanan yazısında Avrupa Birliği'nin yaşamasının tehlike altında olduğunu belirterek '' Kıta ekonomilerinin yaşaması için Avrupa'da yeni bir Marshall Planı'na gereksinim var'' dedi.

Pedro Sanchez ''Vatandaşlarımız ölüyor ve hastanelerimiz bunalmış durumda. Ya sarsılmaz bir dayanışma ile cevap vereceğiz ya da birliğimiz başarısız olacak'' diye yazdı.

İspanya Başbakanı yazısında Avrupa Birliği'nin son 70 yılda başarılı bir şekilde kaçındığı savaşlardan farklı bir savaşla karşı karşıya olduğunu, ancak şimdi Avrupa projesinin geleceğini test eden görünmez bir düşmana karşı olunduğunu belirterek şöyle dedi:

''Avrupalılar arasındaki dayanışma, AB anlaşmalarının kilit bir ilkesidir. Ve böyle zamanlarda gösterilir. Dayanışma olmadan uyum olmaz, uyum olmadan anlaşmazlık olur ve Avrupa projesinin güvenilirliği ciddi şekilde zarar görür.

''Avrupa savaş zamanı ekonomisi inşa etmeli ve Avrupa direnişini, yeniden inşasını ve toparlanmasını desteklemelidir. İspanya da dahil olmak üzere birçok devletin kamu borcunu desteklemeye yönelik tedbirleri mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirmeye başlamalıdır. Ve bu acil sağlık koşulları sona erdiğinde de, bizim yeni Marshall planını dediğimiz ve AB'nin tüm ortak kurumlarının desteğini gerektirecek bir planla önemli kaynakları seferber ederek, kıta ekonomilerini yeniden inşa etmeye devam etmeliyiz.''


Hibya Haber Ajansı