Petroldeki çöküş risk iştahını bozdu

Petroldeki çöküş risk iştahını bozdu

Vakıf Katılım

Piyasa Gündemi

ABD'de bazı büyük üreticilerin yeniden işbaşı kararı aldığı haberi takip edilse de petrol piyasasında yaşanan sert düşüş risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Ekonomilerin yeniden açılacağına ilişkin beklentiler güç kazanırken, salgın konusundaki gelişmeler önemini korumaya devam ediyor. Yurt içinde toplam vaka sayısı 90.980’e yükselirken, hayatını kaybeden kişi sayısı da 2.140’a ulaştı.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    12:00 Euro Bölgesi – Zew Ekonomik Güven Endeksi Önem: Orta
•    17:00 ABD – Mevcut Konut Satışları Önem: Yüksek 

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasaları petrol fiyatlarındaki sert düşüş nedeniyle haftaya zayıf bir seyirle başladı. Yurt dışında dalgalı bir seyir izlenirken, BIST-100 Endeksi pozitif ayrışarak günü %0,78’lik yükselişle 98.946 puandan tamamladı. Petroldeki düşüşün ve risk iştahındaki zayıflamanın etkisiyle hisse piyasalarında bu sabah da satıcılı bir seyir etkili oluyor. ABD borsaları günü %2’leri bulan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı seyrini sürdürüyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,94 – 6,95 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 6,94’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Yurtdışındaki negatif havaya rağmen 99 bine yakın seviyelerde tutunan ancak bu bölgeyi de geçemeyen BIST 100’de önceki günlerde de bahsettiğimiz gibi, geçtiğimiz haftanın zirvelerinin bulunduğu 99.000 ile 500 günlük ortalamanın bulunduğu 99.500 ve psikolojik 100.000 direncinin bulunduğu aralık güçlü direnç olmaya devam ediyor. Son zamanlarda teknik göstergelerde aşırı alım bölgesinde yorgunluk işaretleri alınırken, alt periyotlarda oluşan negatif aykırılıklar dikkat çekmeye başladı. Bu nedenle bahsettiğimiz direnç bölgesi yüksek hacimle geçilmediği sürece gün içi yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşmak gerekiyor. Aşağıda ise yükselen trend desteği 97.100 civarında bulunuyor. Bu trendin altına sarkılması görünümü daha da bozabilir.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı