Abdi İbrahim’e En Çok Marka Başvurusu Yapan İlaç Firması ödülü

Abdi İbrahim’e En Çok Marka Başvurusu Yapan İlaç Firması ödülü

Vakıf Katılım

108 yıldır dokunduğu hayatları iyileştirme misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Türk ilaç sektörünün lideri Abdi İbrahim, Ar-Ge alanındaki ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Şirket, 8. Uluslararası İlaç Kimyası Kongresi Ar-Ge Ödülleri kapsamında ‘en çok marka başvurusu yapan ilaç firması’ kategorisinde birinci oldu. Ödülü, şirket adına Abdi İbrahim Ar-Ge Direktörü Udaya Kumar Dude ve ekibi aldı.

 

Kongreye 7 poster ve 2 sözlü sunum ile katılım gösteren Abdi İbrahim, bir posteriyle de 3’üncülük ödülü kazandı.

 

Üretim faaliyetlerini genişletmek ve çeşitlendirmek için Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Abdi İbrahim Ar-Ge Direktörü Udaya Kumar Dude, “Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan şirketleri arasında yer alıyoruz. Ar-Ge ve üretim altyapı­mızı her geçen gün güçlendirerek, dünyayla yarışır standartlarımızı işbir­liği yaptığımız şirketlerin de hizmetine sunuyor ve birlikte projeler geliştiriyoruz. Yurtdışı ve yurtiçi hedeflerimiz doğrultusunda, ilaç Ar-Ge’si ve üretimi konusunda bir merkez olma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ar-Ge ekosistemimizin daha da kuvvetlenmesinin bizi daha da üst sıralara taşıyacağına inanıyoruz” dedi.

 

Türkiye'nin ilk akredite ilaç Ar-Ge Merkezi

2008 yılında 42 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin ilk akredite ilaç Ar-Ge Merkezi’ni hayata geçiren Abdi İbrahim’in sağlık sektörüne değer katan, öncü ve yenilikçi ürünler sunma yeteneğinin temelinde Ar-Ge ve inovasyon gücü yatıyor. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan son “Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi” raporuna göre Abdi İbrahim Ar-Ge Merkezi, personel sayısı en yüksek ikinci kategori olan D grubunda (75-250 personel) yer alan, performans endeksi sıralamasında sektöründe 1’inci, tüm sektörler arasında da 2’inci en iyi performansa sahip şirket olarak; Ar-Ge ve inovasyon gücünü perçinleyerek sürdürdüğünü gösteriyor. Şirket, yeni tedavileri Türk tıbbının hizmetine sunmaya yönelik çalışmalarının yanı sıra uluslararası arenada da ülkemizi farklı platformlarda ödüller alan Ar-Ge Merkezi’nde geliştirdiği ilaçlarla etkin bir şekilde temsil etmeyi amaçlıyor.


Hibya Haber Ajansı