New York en kötü haftasını yaşıyor, Belediye Başkanı eğitim yılını dondurmayı hedefliyor

New York en kötü haftasını yaşıyor, Belediye Başkanı eğitim yılını dondurmayı hedefliyor

Vakıf Katılım

Koronavirüs (KOVİD-19) salgınında ABD’nin New York eyaleti en kötü haftasını yaşıyor. Sadece Cuma günü 18,653 kişi KOVİD-19 sebebiyle hastaneye kaldırıldı. New York Valisi Andrew Cuomo’nun Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre New York’ta bir günde 783 kişi virüs sebebiyle hayatını kaybetti ve Vali Cuomo 5 günlük bir süredir eyalette ölüm sayılarının 700’ün üzerinde olduğuna da dikkat çekti.

John Hopkins Üniversite’sinin verilerine göre New York Eyaletinde Pazar günü itibariyle 181,825 aktif KOVİD-19 vakası var, ölüm sayısı ise 7150’nin üzerinde

New York eyaletinde gündeme oturmuş en son gelişme ise New York Belediye Başkanı Bill De Blasio etrafında dönüyor. De Blasio, New York’un 1.1 milyonluk öğrenci nüfusunu evlerine göndermekte kararlı. De Blasio, Belediye Başkanı olduğu New York Büyükşehir bölgesindeki okulları kapatacağını Cumartesi günü devlet okulları sitesinden duyurmuştu.  De Blasio KOVİD-19’un yayılmasını durdurmak için böyle bir karar almak istediğini ve Eylül ayına kadar okulları tekrardan açmayı hedeflediğini de ekledi.

New York Eyaleti Valisi Andrew Cuomo, Bill de Blasio’nun böyle bir yetkisi olmadığını ve böyle bir kararı şehir etrafındaki bölgelerle koordineli almaı gerektiğini belirtip, son sözün kendisinde olduğu vurguladı. New York’ta şiddetli geçen KOVİD-19 salgınına rağmen eğitim ve öğretim senesi hala devam ediyor.

De Blasio, New York Belediyesinin 6,000 evsiz kişiyi KOVİD-19 salgını süresince hotellere yerleştireceklerini de ekledi. Blasio’nun planına göre KOVİD-19 belirtileri gösterenler ve pozitif olanlar hotellere alınacak ve orada izole edilecek. New York Belediyesine göre şu ana kadar 20 evsiz KOVİD-19 yüzünden hayatını kaybetti. New York’ta 60,000’e yakın kayıtlı evsiz mevcut.

KOVİD-19 salgınının dünya merkezi haline gelen ABD’de Pazar günü itibariyle 530,200 aktif vaka tespit edildi. Ölüm sayısı ise 20,614’a ulaştı. İyileşip taburcu edilenlerin sayısı 32,314.

Çin’in Wuhan kentinde başlayıp hızla dünyayı etkisine alan KOVİD-19 sadece 4 aylık bir süre içerisinde 1 milyon 800 kişiye bulaştı. Hastalık yüzünden hayatlarını kaybedenlerin sayısı ise 110,900’ü geçti.


Hibya Haber Ajansı