Yataş'tan koronavirüs salgını önlemleri

Yataş'tan koronavirüs salgını önlemleri

Vakıf Katılım

Yataş Yatak ve Yorgan Sanayi ve Ticaret A.Ş, koronavirüs nedeniyle tedbirlerini sürdürüyor.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, üretim tesislerinın hem çalışan sağlığı hem sosyal izolasyon kapsamında 01-10 Nisan 2020 tarihleri arasında faaliyetlerine ara verilmesine karşın, oluşabilecek taleplere mevcut olan stoklardan cevap verileceğinin öngörüldüğü bildirildi.

Taleplerin mevcut stoklardan karşılanması nedeniyle, geçici süreliğine faaliyetlere ara verilmesinin etkilerinin olumsuz olmayacağının düşünüldüğü açıklamada, ''24.03.2020 tarihinden itibaren yurtiçinde geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen kendimize ait  mağazalarımız, yurtiçindeki toplam satış noktalarımızın yaklaşık yüzde 12'lik bir kısmını oluşturmaktadır. İlgili mağazalarımızın faaliyetlerine geçici süreliğine ara vermesi nedeniyle ciromuzun bu durumdan kısmen olumsuz yönde etkileneceğini tahmin etmekteyiz. Buna karşın diğer bir satış kanalımız olan e-ticaret ağımızı bu dönemde güçlendirme yoluna gitmekteyiz. Online alışveriş sistemimizdeki rakamlarda artış görüleceği tahmin edilmektedir.'' denildi.

Açıklamada, ''Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle TC Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sağlanan Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanabilmek amacıyla Türkiye İş Kurumu'na başvuru yapmış olup, ilgili kurumun onayı beklenmektedir.'' ifadesine yer verildi.


Hibya Haber Ajansı