Kärcher’den İstanbul’daki hastanelerin koronavirüsle mücadelesine destek

Kärcher’den İstanbul’daki hastanelerin koronavirüsle mücadelesine destek

Vakıf Katılım

Alman temizlik devi Kärcher, 13 adet buharlı temizlik makinesini İstanbul’un en önemli hastanelerinden İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi, Fatih Sultan Mehmet Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağışladı.

Alman temizlik devi Kärcher, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle önemi daha da artan hijyen ve temizlik ihtiyacının giderilmesine katkıda bulunmak hedefiyle İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi (ÇAPA),Fatih Sultan Mehmet Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ve İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’ne 13 adet buharlı temizlik makinesi bağışladı.

Konuya ilişkin bilgi veren Kärcher Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gökmen, “Hijyen sadece içinde bulunduğumuz bu pandemi döneminde değil her zaman büyük önem taşıyor. Özellikle de hastaneler için… Araştırmalar, koronavirüsün 56° C üzerindeki sıcaklıklarda inaktif hale geldiğini gösteriyor. Yaklaşık 100°C buhar gücü ise zarflı virüs ve bakterileri yok etmeye yardımcı oluyor. Biz de bu çerçevede İstanbul’da en çok hastanın tedavi gördüğü hastaneler arasında yer alan İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne 5 adet, Fatih Sultan Mehmet Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne 5 adet ve İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’ne 3 adet olmak üzere toplamda 13 buharlı temizleme makinesi bağışladık. Bağışımızın hastaneleri ve hastalara faydalı olmasını diliyoruz” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı