İç İşleri Bakanı Soylu: Emniyet teşkilatında Koronavirüs tanısı olan personelimiz 20 civarında

İç İşleri Bakanı Soylu: Emniyet teşkilatında Koronavirüs tanısı olan personelimiz 20 civarında

Vakıf Katılım

İç İşler Bakanı Süleyman Soylu, Gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında yaptığı özel bir röpörtajda, Cüneyt Özdemir’in Emniyet teşkilatı içinde var olan vaka sayısı sorusunu, 20 civarında çalışana Koronavirüs (KOVİD-19) teşhisi koyulduğunu ve tedavilerininin devam ettiği şeklinde yanıtladı. Soylu, emniyet teşkilatları içinde bütün tedbirlerin alındığı, tıbbi malzeme konusunda ise sıkıntı çekilmediğini açıkladı. Soylu, Ankara’da Jandarma dikim evinde günde 100 bin maske üretildiğini ve Sağlık Bakanlığı’na da maske verildiğini de canlı yayında açıkladı.

Soylu, Cüneyt Özdemir’in tedbir alınma aşamasında Bakanlığın tereddüt yaşayıp yaşamadığı sorusunu da Elazığ depremi ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan bir telekonferans’ı anlatarak yanıtladı: “Biz, (salgın) Çin’de başladığı itibaren, Elazığ’daydık Sağlık Bakanımız ile birlikte, 4. Veya 5. günü, ayın 27’si gibi. Sayın Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanımızı aradı ve ben de oradaydım. Sayın Cumhurbaşkanı da Koronavirüs hakkında konuşmaya başlayınca, telefon da açıktı, (Cumhurbaşkanı) dedi ki ‘Fahrettin (Koca, Sağlık Bakanı) sen Ankara’ya gel, Süleyman (Soylu) ile Murat (Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı) orada kalsın. Çünkü bu iş bütün Dünya’ya yayılacakmış gibi gözüküyor”

Soylu, erken tedbirler konusuna yanıtına bu sözleri ekledi; “Sağlık Bakanlığı 28'i itibari ile ilk genelgesini yayınladı, biz de İç İşleri Bakanlığı olarak 24 saat sonra bütün valiliklerimize, bütün sınır birimlerimize, bütün kamuya genelgemizi gönderdik.” 
Soylu, dünya daha tedbir almamışken Türkiye’nin İran sınırlarını kapatarak en büyük tedbirlerden birini aldığını ekledi.

Hibya Haber Ajansı