Türkiye'de ve Dünya'da corona virüsü vakası azalıyor

Türkiye'de ve Dünya'da corona virüsü vakası azalıyor

Vakıf Katılım

Dünya’da Coronavirüs’den Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 206 Bini Geçti…
-Türkiye’de son 24 saatte vaka sayısı 2.357, hayatını kaybedenleri sayısı 99 oldu. İyileşen hastaların sayısı da 3.558 kişi arttı.
-İtalya’da Corona Virüs’ten hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 175 artarak 26.644’e yükseldi. Hayatını kaybedenleri sayısı 14 Mart’tan bu yana en düşük artışı gerçekleştirdi.
-Salgının ortaya çıktığı Çin Hubey kentinde Corona Virüs hastalarının tamamı taburcu oldu,

S&P İngiltere’nin Kredi Notunu Değiştirmedi…
Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P, yetkililerin Corona Virüsü salgınına karşı hızlı ve koordineli cevap vermesi sebebiyle İngiltere’nin durağan görünümünü ve AA düzeyindeki kredi notunu değiştirmedi.

Japonya Merkez Bankası Varlık Alımını Arttırdı…
Japonya Merkez Bankası (BOJ)para politikası toplantısında, şirketlerin toplam bakiyesi 20 trilyon Yen’e ulaşıncaya kadar kurumsal tahvil ve senet alımlarını arttırma sözü verdi.

OPEC Başkanı Petrol’ün Fiyatının 40 Dolara Çıkmasını Bekliyor…
Cezayir Enerji Bakanı ve OPEC Başkanı Muhammed Arkab, petrolün varil fiyatının yılın 2.yarısında 40 Dolara yükselmesini beklediklerini ifade etti. Diğer taraftan Saudi Aramco’nun, OPEC anlaşmasının devreye gireceği 1 Mayıs tarihinden önce petrol üretimini azaltmaya başladığı bildirildi.

ABD Başkanı 484 Milyar Dolarlık Ek Bütçeyi Onayladı…
ABD Başkanı Turmp, Corona Virüs salgınıyla mücadele amacıyla küçük işletmeler ve sağlık merkezlerine destek ve daha fazla test yapılması amacıyla sunulan ve Kongre’den geçen 484 milyar dolarlık ek bütçe tasarısını onayladı.

Kaynak:İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı