Marshall Boya ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği

Marshall Boya ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği

Vakıf Katılım

Geleceğin meslek sahibi öğrencilerini eğiten öğretmenlere yönelik olarak ise son teknoloji boya ve renklerle ile ilgili olarak eğitim düzenleyecek.

 

 

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Türkiye’nin önde gelen boya markası Marshall arasında Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı. 3 yıl süreli protokol çerçevesinde Marshall bölgedeki 100 okulun boyanması için boya hibe edecek, öğretim programı ve eğitim materyalleri hazırlanmasına ve güncellenmesine destek olacak, öğretmenlere, MTEGM ile birlikte hazırlanan takvim ve programa göre iş başında hizmet içi eğitim faaliyetleri düzenleyecek.

Eğitim ortamlarını renklendirerek, yeni nesil gençleri destekleyen Marshall Boya, hayatları ve öğrenme güçlerini renklendiriyor.

25 Şubat’ta imzalanan 3 yıl süreli protokol kapsamında ilk yıl 50 olmak üzere ilgili okullarda eğitim veren toplam 150 öğretmen Marshall’ın üretim tesisinde boya ve bileşenleri, boya üretimi, boya ve boyama malzemeleri, boya uygulama teknikleri ve renk bilgisi başlıklarında eğitimler alacak ve bu bilgileri öğrencilerine aktaracaklar. Marshall bu eğitimler için bünyesinde uzman 3 çalışanını görevlendiriyor.Bu kişiler imkanlar dahilinde özellik arz eden derslere girerek uzmanlıklarını katılımcılarla paylaşacaklar.

Protokol ayrıca belirlenen 100 okulun boya ihtiyacının Marshall tarafından karşılanmasını da öngörüyor.Ayrıca belirlenen okullara da temrinlik malzeme desteği sağlamak üzere boya temin edecek. Marshall, bunların dışında imkanlar dahilinde mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için de kariyer günü, rehberlik ve mentorluk, toplantı, seminer, konferans, yarışma, teknik gezi gibi çeşitli çalışmalar düzenleyecek, destek verecek ve katılım sağlayacak.


Hibya Haber Ajansı